\
default-book-large

Kahdeksan kuukautta Shpalernajassa By Kyösti Wilkuna  Categorie: French
  Author: Kyösti Wilkuna

First Page:

KAHDEKSAN KUUKAUTTA SHPALERNAJASSA

Kirj.

Kyösti Wilkuna

Kustnnusosakeyhtiö Kirja, Helsinki, 1918.

SISÄLLYS:

I. Viimeiset päivät Oulun lääninvankilassa sekä matka Pietariin II. Tulo Shpalernajaan ja ensi vaikutelmat siellä III. Ensi päivän vaikutelmia IV. Tutkintatuomarin edessä V. Viikot vierivät VI. Nälkää, likaa, russakoita VII. Vaihtelevia mielialoja VIII. Robinson saa autiolle saarelleen odottamatta toverin IX. Lepopäivä vankilassa X. Uusia suomalaislöytöjä XI. Vankilamietteitä XII. Vallankumouksen esitunnelmia XIII. Yhtä ja toista talven tullen XIV. Uusia tuttavuuksia XV. Mitä kaikkea pöytäkirjat sisältävät XVI. Kahden puolen joulua XVII. Suhde vartioihin XVIII. Sydäntalven päiviä. Uusi naapurimme XIX. Suurten tapausten aattona XX. Vapauteen!

I

VIIMEISET PÄIVÄT OULUN LÄÄNINVANKILASSA SEKÄ MATKA PIETARIIN.

Leppoisa juhannuskesän leyhkä narisuttaa raollaan olevaa kopin akkunaa ja etäältä kantautuu kuuluviini joukko kesäisiä ääniä, viestejä vapaudesta ja sunnuntailevosta kukkivan luonnon keskellä…

Edessäni seisoo kuvernöörin vormuun puettu, korskearyhtinen, laiha ja hinterä mies. Sillä on kiusallisen kelmeä ihonväri kuin oopiuminpolttajalla, silmänalustat ovat vajonneet ja laajalti kuolleella verellä. Pienillä jääharmailla ja ilmeettömillä silmillään tuijottaa se minua ääneti, samalla kuin koko hänen olennostaan huokuu vastaani kylmä häijyys. Minä tuijotan tiukasti vastaan, myöskin ääneti, vaikka sisälläni kuohuu ja priiskahtelee. Sillä juuri ikään on tuo univormuniekka antanut tiuskeat määräykset, että minut on puettava vanginpukuun, muutettava huonompaan koppiin sekä estettävä tapaamasta ketään, edes lähimpiä omaisiani.

Hän tuijottaa rävähtämättä ja yhtä rävähtämättä tuijotan minä vastaan. Äänettömyys käy painavaksi kuin lumous, minä tahtoisin tuolle edessäni seisovalle pikku satraapille sanoa jotakin murhaavaa, mutta en saa sanoja suustani, ainoastaan katseellani koetan sanoa hänelle: Sinä Bobrikovin ja Seynin kätyri, sinä hylkiö kansalaistesi joukossa, totisesti olet sinä liiaksi kääpiö kukistaaksesi minut pelkällä katseellasi!

 

Download Links

eBook DOWNLOAD LINKS (from the public domain courtesy of gutenberg.org)
Download Epub - Ibooks for Iphone, Ipads, Nook & Sony Reader
Download Kindle - Mobi File Format for Kindle
Read eBook Online - Load eBook in Browser
Download Text Ebook - Not Available eBooks for Computers, Mac and Windows
Download PDF ebook - Not Available Download & View PDF file


AUDIOBOOK DOWNLOADS (from the public domain courtesy of archive.org)
MP3 Download Not Available Size: Download each Chapter in One Zip File
iTunes Podcast - Not Available Complete download in iTunes podcasts
iPod/iPhone Audiobook - Not Available Audiobook in M4b Format

RELATED LINKS TO THIS BOOK - wikipedia, wikipedia

Comments are closed.